História prepísaná! OŠK V. Žipov postúpil po spanilej jazde do 2. ligy

imrich.mako@vranovske.sk
Autor

OŠK Vyšný Žipov dosiahol historický úspech, keď sa mu prvýkrát podarilo postúpiť do 2. ligy. Za týmto úspechom stojí oddanosť podporovateľov žipovského stolného tenisu pri zabezpečovaní čo najlepších podmienok, podpora obce a samozrejme pätica hráčov, ktorí sa o tento úspech zaslúžili – Kamil Paľko, Dominik Džujka, Ondrej Vagaský, Michal Fečo a Matej Mušák.

V prípade Vyšného Žipova sa žiada zdôrazniť konštantnosť výkonov, bez čoho sa dlhodobá súťaž vyhrať nedá. Po prvej polovici bol medzi prvým a štvrtým tímom rozdiel dvoch bodov. Stolní tenisti V. Žipova pokračovali v ceste za splnením postupovej misie aj v odvetnej časti. Nestratili ani bod a jediným súperom, ktorý ich mohol zosadiť z trónu boli Hendrichovce.


Hráči, ktorí pre OŠK Vyšný Žipov vybojovali historický postup, zľava: Ondrej Vagaský, Matej Mušák, Kamil Paľko, Dominik Džujka a Michal Fečo.

Obidvaja súperi sa stretli v poslednom kole vo V. Žipove. Hostia mali pred zápasom iba o bod menej, takže išlo o finále v pravom zmysle. Zápas sa odohral pred plnou halou fanúšikov vo výbornej atmosfére, ako to býva zvykom na extralige vo Vranove. Domáci zvíťazili 17:1 a explózii radosti z postupu už nič nestálo v ceste.

V klube však nespia na vavrínoch. Cieľom určite neostane len 2. liga. Vo V. Žipove už pomaly pracujú na posilnení mužstva, aby mohol zabojovať o popredné priečky v 2. lige a postupne sa pokúsiť postúpiť aj do 1. ligy.


O budúcnosť stolného tenisu vo Vyšnom Žipove je postarané!

Okrem 2. ligy bude v Žipove v ďalšej sezóne aj 4. a 5. liga, kde priestor dostane mládež žiakov zo ZŠ Vyšný Žipov, ktorí v tomto školskom roku vybojovali 2. miesto na krajských majstrovstvách základných škôl. Aktuálne sa pripravujú na tréningoch pod vedením Daniela Oráča. Aj takto chcú v Žipove nadviazať na tradíciu mladých talentov, na ktorej má najväčšiu zásluhu bývalý učiteľ na základnej škole Ján Straka, cez ktorého prešiel každý stolný tenista v tejto obci a má nepochybnú zásluhu, že hráči ako Martin Hruška, Štefan Eštok, Daniel Oráč alebo Samuel Fečo to dotiahli až do extraligy mužov.