Tréner MFK Vranov R. Lazúr: Rešpekt a uznanie ide za hráčmi do kabíny!

imrich.mako@vranovske.sk
Autor

Tréner MFK Vranov Roman Lazúr nemusí mať hlavu v smútku, ako na titulnej fotografii. Práve naopak! Jeho zverenci vyhrali v Lučenci s domácim MŠK Novohrad 2:1 a naďalej ostávajú nezdolaní. V sobotu sa navyše neoslavovalo len v kabíne. So životným prestupom pred oltárom súhlasil Rastislav Marcinko.

Vranovu stačilo na prvý gól 25 sekúnd! Od úvodného výkopu sa usadil na polovici súpera. Po sérii prihrávok bez toho, aby sa hráči Lučenca dotkli lopty, si na šikovnú prihrávku zbehol do pokutového územia Jakub Straka a nekompromisnou obaľovačkou pod brvno otvoril skóre. „Pred rokom sme hrali v Lučenci vo veľkom lejaku a na blate. Teraz vyzeralo ihrisko zboku fantasticky, ale keď sme na neho vstúpili, bolo blativé a posypané ďatelinou. Terén bol však pre všetkých rovnaký… My sme chceli hrať kombinačne a som rád, že chlapci to predviedli už pri prvej akcii, ktorá skončila gólom,“ začal náš rozhovor tréner MFK Vranov Roman Lazúr.


Víťazný gól si v Lučenci pripísal Patrik Košuda. V 80. min. si fantastickým prvým dotykom prebral dlhú nakopnutú loptu na defenzívnej línii súpera a vzápätí vďaka svojej rýchlosti získal priestor na to, aby mohol pohodlne zakončiť. FOTO: Imrich Makó.

Vranovčania mali zápas pod kontrolou. Domáci síce nastrelili žrď a ešte jednu vážnejšiu šancu si vypracovali po rýchlej akcii so spätnou prihrávkou, no zverenci trénera Romana Lazúra boli predsa len strelecky nebezpečnejší. Hrozili protiútokmi, po góloch volali najmä dve príležitosti Tomáša Vaľovčina či priamy kop Mariána Sabolčíka. Z ľavej strany poslal loptu oblúčikom na bližšiu žrď, kde Tomášovi Jenčovi prepadla do siete. Predtým však popred brankára Novohradu prebehol Marek Babjak a práve tento moment bol posúdený ako ofsajdový, preto gól neplatil. „Na základe videí som pripravil hráčov na to, že Lučenec sa snaží presadiť jednoduchším prechodom do útoku, a na to sme sa sústredili. Na papieri máme kvalitatívne lepší tím, ale kvalitu treba potvrdiť na ihrisku a nám sa to podarilo,“ pokračoval Roman Lazúr.

Keď sa v 80. min. presadil gólovo Patrik Košuda, zdalo sa byť rozhodnuté. Lučenec zbrane nezložil. Dve minúty pred uplynutím riadnej hracej doby si spätná prihrávka našla za hranicou pokutového územia Michala Kovaniča. Jeho strelu tečoval nešťastne Peter Šuľák a Tomáš Dráb ostal bez akejkoľvek šance zasiahnuť. Vo zvyšnom čase si domáci vypracovali už iba jednu situáciu, ktorú vranovský brankár vyriešil v chlapskom súboji vyboxovaním lopty, inak zvládli Vranovčania záver rutinérsky. „V polčasovej prestávke sme sa bavili, že potrebujeme meniť tempo hry a trošku sa pohrať s energiou. Nechceli sme bezhlavo búšiť a naháňať sa s domácimi. Bolo nám jasné, že hráči Lučenca sa s nepriaznivým výsledkom nezmieria, čo sa aj potvrdilo. Pokúšali sa získavať štandardné situácie, ale mali sme to pod kontrolou. Pri inkasovanom góle to dokonca vyzeralo na dvojitý teč, no hráči tento zápas poctivo odmakali a boli odmenení. Rešpekt a uznanie ide do kabíny za nimi. Som rád, že sa zišla partia, ktorá si rozumie a na trávniku jej to funguje,“ zdôraznil R. Lazúr.

Vstupenky na 3. kolo Slovnaft Cupu proti Starej Ľubovni si môžu fanúšikovia zakúpiť v reštaurácii Jedenástka (oproti hlavnému štadiónu MFK Vranov). Ceny: dospelí a ženy – 5 eur, dôchodcovia a deti nad 120 cm – 3 eur, deti do 120 cm a ZŤP – zdarma.

Hráči Vranova budú pokračovať anglickým týždňom! V stredu privítajú v 3. kole Slovnaft Cupu Starú Ľubovňu Redfox Football Club. Druholigistu privedie k Topli tréner Jozef Kostelník, ktorý MFK trénoval v sezóne 2012/2013. Pripomenieme, že Vranovčania hostili doma Starú Ľubovňu v prvom jarnom kole uplynulého ročníka a vyhrali 3:1. Dvakrát sa presadil Marián Sabolčík a raz Jakub Straka. „Od zápasu, kedy sme doma Starú Ľubovňu porazili, súper výrazne obmenil káder a má aj nového trénera. V pondelok si však sadnem na jej videá z II. ligy a budem ich analyzovať, aby sme sa zodpovedne pripravili. Keďže si uvedomujeme, že sa hrá v strede týždňa a v čase, kedy fanúšikovia končia v práci, vychádzame im v ústrety tým, že sme spustili predpredaj vstupeniek, aby sa nemuseli zdržiavať státím v rade. Budeme radi, ak nás prídu podporiť, pretože ich energia sa nám zíde. Verím, že to bude zaujímavý duel, v ktorom urobíme maximum, aby sme odohrali poctivý zápas,“ pozval R. Lazúr.

MŠK Novohrad Lučenec – MFK Vranov 1:2 (0:1)

Góly: 88. Kovanič – 1. Straka, 80. Košuda.

ŽK: 74. Pipíška, 79. Jashari – 52. Straka, 83. Kovernyk.

Zostava Lučenec: Jenčo – Kovanič, Fabian, Vilhan (62. Berky), Suja, Kotora, Jashari, Pipíška, Telek (30. Tannhauser), Dedok (46. Oláh), Hulec (84. Kulich).

Zostava Vranov: Dráb – Kovernyk, Šuľák, Babjak, R. Tomko, Straka, Sabolčík, Verčimák (79. Krajňak), Vaľovčin (87. Sabol), Kovalčin, Košuda (84. Kandala).


Warning: Undefined variable $user_display_name in /data/7/7/77ec2903-772e-4dd7-85f6-531a26f760b2/vranovske.sk/web/wp-content/plugins/secure-copy-content-protection/public/class-secure-copy-content-protection-public.php on line 733
Akékoľvek kopírovanie obsahu bez vedomia redakcie je zakázané!