Vranov – Sp. N. Ves alebo domáca neporaziteľnosť vs. „liptovský Messi“

imrich.mako@vranovske.sk
Autor

MFK Vranov – FK Spišská Nová Ves. Karty sú pred sobotňajším treťoligovým šlágrom rozdané na skvelú futbalovú partiu!

V súčte s minulou sezónou neprehrali Vranovčania v rade štrnásť ligových stretnutí. Zverenci trénera Romana Lazúra si výsledkovo užívajú najvydarenejšiu jar za ostatné roky! Aj vďaka tomu, že svoju futbalovú silu dokážu demonštrovať práve vtedy, keď sa lámu zápasy.

Ako sa hovorí, bič plieska na konci a to platilo i naposledy v Dolnom Kubíne, kedy v 90. min. vyrovnal na 1:1 z penalty Jakub Straka. Ak by platil gól Mareka Babjaka z prvého polčasu, ktorého presný zásah, resp. ofsajdový verdikt by VAR skúmal bezpochyby niekoľko desiatok sekúnd, mohol byť pohľad do tabuľky spokojnejší o +2 body…

Mimochodom, hráči Vranova zaťažili kontá súperov (zatiaľ) 21-krát (neskórovali iba pri bezgólovej remíze na Lokomotíve). Z toho v trinástich prípadoch sa presadili po zmene strán. Ak budeme ešte detailnejší – šesťkrát im to padlo v záverečnej 10-minútovke.

FK Spišská Nová Ves vyšla v ostatných dvoch dueloch bodovo a gólovo naprázdno. Spišiaci najskôr prehrali 0:1 v Košiciach so Sláviou TU a vzápätí papierovo prekvapujúco podľahli rovnakým výsledkom doma NámestovuTréner Pavol Minár však má k dispozícii skúsených hráčov, ktorí si s takouto neúspešnou minisériou dokážu poradiť…

Kapitán Marek Janečka má odohrané náročné zápasy v drese Spartaka Trnava, Zlatých Moraviec, Podbrezovej, Hansy Rostock či Karvinej. Mužstvo strelecky ťahá svetobežník Miloš Lačný. „liptovský Messi“ odohral za Spišiakov 5 kôl a strelil v nich 5 gólov. Z jeho zaujímavého futbalového životopisu vymenujeme MFK Ružomberok, Sparta Prahu, Slovan Bratislava, Dundee United, FK Neman Hrodna, FC Kairat Almaty, Slask Vroclav, MŠK Žilina, FC Torpedo Kutaisi, ŠKF Sereď, AmaZulu FC, FK POHRONIE, Royal Malaysia Police Football Club (v skratke PDRM FC) a FC Košice.

Strelecky mu sekunduje 4-gólový Kamil Zekucia. Keď Spišská Nová Ves postupovala v súťažnom ročníku 2022/2023 do II. ligy, potiahol mužstvo ako druhý najlepší strelec súťaže 18 gólmi. Sezónu predtým pri neúspešnom súperení s FC Tatran Prešov zaťažil kontá súperov dokonca 26-krát.

Aktuálne platí, že momentálne štvrtý tím tabuľky skóroval doteraz 18-krát a trio Lačný – Zekucia – Janečka nastrieľalo 12 gólov/5 – 4 – 3.

V Spišskej Novej Vsi však už dnes žijú futbalovým sviatkom, pretože v utorok privítajú v Slovnaft Cupe úradujúceho majstra ŠK Slovan Bratislava. Klub informuje, že Belasí sa naposledy na jeho domácom štadióne predstavili v majstrovskom zápase v sezóne 1973/1974. Niet pochýb, že bude vypredané a mužstvo sa bude chcieť naladiť na tento duel už pri Topli…