HMHK Vranov reaguje – posilňuje trénerský tím! Odnesie si to majster?

imrich.mako@vranovske.sk
Autor

Hokejbalisti HMHK Vranov mali o štarte do novej extraligovej sezóny inú predstavu. Po štyroch kolách nula na konte bodov neteší. Vedenie klubu zareagovalo na neúspešné výsledky doplnením trénerského tímu o Mareka Jurčenka. Partia okolo kapitána Filipa Oščipovského sa bude chcieť nakopnúť v najbližšom domácom zápase. Vranovčanov čaká statočná výzva. Majstrovská Považská Bystrica.

Vranovskí hokejbalisti si prešli športovou nočnou morou hneď v úvodnom zápase sezóny. Proti HBC Cesty Košice viedli po dvoch tretinách 3:2. Tretiu 15-minútovku však prehrali 0:4…

S HBK Nitrianskymi rytiermi mal priebeh opačný vývoj. Nitra vyhrávala vo Vranove 5:0 a hoci domáci v tretej tretine nastrieľali štyri góly, na body to nestačilo.

Vranovčania vzápätí nedokázali nakloniť na svoju stranu ani vyrovnaný duel s Leaders Bratislava, pretože hostia si viezli do hlavného mesta výhru 3:2.

Aj v Pruskom rozhodlo posledné dejstvo. Domáci sa sériou štyroch gólov od 31. do 41. min. dostali do vedenia 4:1. Vranov vrátil dianiu na hracej ploche drámu, ale za stavu 4:3 mali posledné slovo hokejbalisti Pruského.

„Naše očakávania boli v rovine, že v tejto fáze sezóny a po konfrontáciách s hrateľnými súpermi budeme v prvej polovici tabuľky. O to viac je pre nás nepríjemnou situácia, kedy sme zatiaľ nezískali ani bod. Na druhej strane, musím povedať, že herný prejav nebol až taký zlý, ako by mohli signalizovať výsledky. Tretiu sezónu niečo trénujeme a herne sa to začína na ihrisku prejavovať. V náš neprospech zatiaľ rozhodujú maličkosti, ktoré potrebujeme vyladiť. Zjednodušene to môžem zhrnúť do dvoch momentov – zlyhávame v koncovke a inkasujeme lacné góly. Na konci je potom príbeh o tom, že nebodujeme,“ konštatoval prezident HMHK Vranov Branislav Štefan.

Vedenie klubu sa v reakcii na výsledky rozhodlo smerom k mužstvu pre impulz v podobe rozšírenia trénerského tímu. Hlavným trénerom ostáva Peter Mihaľo. Jeho novým asistentom sa stal Marek Jurčenko a doteraz hrajúci asistent Filip Oščipovský si „cúvne“ späť do hráčskych radov.

„V pozícii asistenta trénera odviedol Filip kus dobrej práce a za to sa mu chceme poďakovať. Tým, že ho odbremeníme od trénerských povinností, veríme, že sa bude môcť sústrediť viac na hru a ako kapitán potiahne tím za lepšími výsledkami. S Marekom Jurčenkom sme boli v kontakte už dlhšiu dobu. Bavili sme sa s ním o tom,  ako by sme ho mohli zapojiť do práce v našom klube. Angažovali sme ho s očakávaním, že aj jeho postrehy nám pomôžu vykalibrovať detaily, ktoré nás v doterajšom priebehu stáli body a ktoré chceme nakloniť na našu stranu,“ uviedol B. Štefan.

Ako sa hovorí, keď na trón, tak na parádnom koni. Vranovčania vyzvú v sobotu doma obhajcu majstrovského titulu a aktuálne druhý tím tabuľky HBK PROTEF Považská Bystrica.

„Práve v tomto zápase sa ukáže, či správne rozumieme systému, ktorý trénujeme. Považská Bystrica je v doterajšom priebehu sezóny prvým súperom, ktorý bude oproti nám papierovým favoritom, od ktorého sa očakáva, že bude tvoriť hru, kým my sa pokúsime odraziť od zodpovednej defenzívy. Problém mohol byť doteraz aj v tom, že sa od nás očakávalo, že budeme bodovať. V tomto prípade sme v pozícii, kedy môžeme skôr prekvapiť a táto rola by nám mohla sedieť. Hoci Považania majú dobrú formu, veríme si na nich. Dúfam, že nastúpime v plnej zostave a s novým vetrom v plachtách to zvládneme,“ dodal s optimisticky ladeným úsmevom Branislav Štefan.