Šláger kola Stropkov – Vranov sľubuje hlad po sebavedomých výkonoch!

imrich.mako@vranovske.sk
Autor

Najlepší strelec súťaže. Dvaja majstri sveta. No najmä dve nabudené mužstvá s max odhodlaním dať zabudnúť na posledné prehry. Šláger kola MŠK Tesla Stropkov – MFK Vranov má všetky ingrediencie, aby prvýkrát v aktuálnej sezóne padla v návštevnosti „treťoligová“ tisícka.

Čo očakávať od derby? Dvadsaťdva futbalových predátorov, ktorí pôjdu za úspešným výsledkom. MFK Vranov si proti Spišskej Novej Vsi vybral slabšiu chvíľku po štrnástich zápasoch bez prehry. MŠK Tesla Stropkov po vypadnutí v Slovnaft Cupe podľahol Bardejovu, doma remizoval so Sláviou TU Košice a bez bodov sa vracal z Námestova. Hráči obidvoch tímov sa držia medzi lídrami súťaže konštantne. Jeden – dva neúspešné zápasy je v ich prípade len diétnou epizódou, ktorá znásobuje hlad po sebavedomom výkone.

Za obidve mužstvá si pomôžeme paralelou s minulou sezónou. MŠK Tesla Stropkov bol po jeseni jedným z TOP favoritov na celkové prvenstvo. Mužstvo však nemalo ideálny štart do jarnej časti. V klube nestratili pevnú pôdu pod nohami, ostali trpezliví, vedenie sa po domácej prehre s Lučencom postavilo s mužstvom na spoločnú fotografiu a na konci sezóny sa v Stropkove oslavoval triumf v III. lige.

Ani dnes nie je cítiť v kabíne Stropkova napätie. Hráči sa chcú vrátiť na víťaznú vlnu a MFK Vranov je výzvou, ktorá dochucuje nasadenie, s akým partia okolo kapitána Miroslava Keresteša vybehne v nedeľu na hraciu plochu. V podobnom duchu môžeme písať aj o Vranove. Tréner Roman Lazúr hodnotil prehru so Spišiakmi chlapsky a najmä pokojným vyrovnaným hlasom. S citom pre sebareflexiu je rekonštrukcia výkonu oveľa jednoduchším a najmä trvalo udržateľnejším procesom. „Či hrám šach, stolný tenis alebo akýkoľvek iný šport, vždy chcem vyhrávať, a to platí aj o našej súťaži,“ pripomíname slová Romana Lazúra v rozhovore pred začiatkom sezóny. Víťazná DNA je volaním, na ktoré fanúšik načúva.

V Stropkove bude bezpochyby skvelá atmosféra. V aktuálnej sezóne sa návštevnosť v lige trikrát prehupla cez osem stoviek. Rekordných je (zatiaľ) 852 divákov proti Dolnému Kubínu. V Slovnaft Cupe prišlo mužstvo proti FC Košice povzbudiť 1 673 divákov. Tieto čísla nie sú náhodné. Stropkovčania si futbal užívajú. Klub si aj teraz pripravil pre fanúšikov sprievodný program obohatený o tombolu či súťaže pre deti. Ak si zakúpite spravodaj, odložte si ho, v poslednom jesennom kole budete v žrebovaní v hre o televízor. Ocenený bude Mládežnícky hráč mesiaca. A to nie je všetko… Pokojne si lajknite FB stránku MŠK Tesla Stropkov, celý line up tam nájdete ako na dlani.

Headlinom zápasu bude fakt, že proti sebe nastúpia dvaja majstri sveta. V malom futbale. Na svetovom šampionáte do 23 rokov v Chorvátsku reprezentovali Slovensko odchovanci prešovského Tatrana Dávid IvaneckýMarián Sabolčík, ktorý bol vyhlásený za MVP turnaja.

Po dueli Vranova so Spišskou Novou Vsou sme písali o rozdielových kolumbijských legionároch. Hráči z krajiny, ktorá dala svetu hráčov ako René Higuita, Carlos Valderrama, Faustino Asprilla či James Rodríguez, udivujú aj v Stropkove, kde žiari najlepší strelec súťaže Kevin Daniel Castrillón Gómez. V MŠK Tesla ho zaregistrovali v januári tohto roku. Doteraz odohral v lige + Slovnaft Cupe 2211 minút a presadil sa 24-krát. V tejto sezóne zaznamenal 14 gólov v III. lige a 4 v pohári. Ak predelíme 2211 deväťdesiatimi minútami dostaneme sa na číslo 24,6. Z toho vychádza, že má priemer takmer gól na zápas!

Vráťme sa k prianiu v perexe o rekordnej návšteve v aktuálnej sezóne. V minulom ročníku padla tisícka v Stropkove štyrikrát. So Svidníkom, Starou Ľubovňou, Sláviou TU Košice a na štatistickom vrchole bol duel so Sninou, ktorý videlo 1 338 ľudí. Vzájomné zápasy Stropkova a Vranova nikdy nenudili, vždy mali zápletku a futbalových hrdinov. Nepochybujeme, že podľa tohto vzorca sa bude hrať aj v nedeľu so začiatkom o 14.30 hod…