VIDEO: Kniha o Valkove získala ocenenia od odborníkov, aj verejnosti

imrich.mako@vranovske.sk
Autor

Kniha „Dejiny zaniknutej obce a rekreačnej oblasti Valkov od roku 1945 do súčasnosti“ získala prestížne ocenenie! Publikácia autora Juraja Kasardu bola ocenená hneď v dvoch kategóriách.

V minulom roku vydalo OZ Spolu za Domašu unikátnu publikáciu o dejinách jednej zo zaniknutých obcí, ktorá bola zničená z dôvodu výstavby vodného diela Domaša. Kniha obsahujúca nielen príbehy vysťahovaných Valkovčanov, informácie o kuriozitách či výstavbe vodného diela tiež zachytáva na viac ako 200 fotografiách život v dedine, ktorý tu existoval do zániku obce v roku 1965.

Vyhlasovateľom súťaže Kniha roka PSK 2023 bol Prešovský samosprávny kraj. V konkurencii 18 vynikajúcich publikácií udelila odborná porota tejto knihe kvalitné hodnotenia, na základe ktorých obsadila v kategórii populárno-náučná literatúra 3. miesto. Kniha si získala aj srdcia čitateľov, vďaka čomu jej bola na základe 101 platných hlasov udelená aj Cenu verejnosti.

„Vyjadrujeme srdečné poďakovanie všetkým, ktorí prispeli k vzniku tejto jedinečnej publikácie – Valkovčanom. Ďakujeme organizátorom súťaže Prešovskému samosprávnemu kraju a regionálnym knižniciam za túto skvelú príležitosť. V neposlednom rade ďakujeme všetkým, ktorí hlasovali v čitateľskej ankete za našu knihu! Vaša podpora je pre nás neuveriteľne cenná a motivuje nás k vytváraniu ďalších projektov, ktoré pre vás pripravujeme a o ktorých sa dozviete čoskoro,“ uviedol autor knihy Juraj Kasarda.